Com funciona Nono

Entenem que l’educació és l’acte d'acompanyar a la persona en el procés de creixement integral de la seva personalitat amb el desenvolupament del conjunt de les seves potencialitats, amb un aprenentatge emocional, corporal, intel·lectual, artístic i social.
IMG_8805b.jpg

Nono, espai d'aprenentatge és un espai educatiu per nins i nines a partir dels 3 anys.

Volem acompanyar els infants durant el seu procés de creixement i recolzar a les seves famílies durant aquest camí, en un entorn que ofereix el plaer d'experimentar i conèixer, oferint una mirada que proporcioni seguretat afectiva a les nines al saber-se respectades i estimades.

 

El nostre enfocament educatiu sorgeix com a resposta a una inquietud de mares i pares per donar continuïtat a un estil de criança respectuós i amorós amb les nostres filles i fills. Per això, és important que tengueu en compte que és un projecte que gestionam les famílies a partir de l'assemblea i de les comissions de treball. La participació, en aquest sentit, és un eix fonamental del projecte.

Horari

L'horari és de 9 a 15h, de dilluns a divendres.

9h - 10h: entrada relaxada

10h: es tanca la porta pel desenvolupament de l’assemblea; una vegada acabada l’assemblea s'obre la porta de nou

12:30h: dinar

14:30h: assemblea de tancament.

15h: sortida.

Acompanyament - Ratio

Comptam amb una acompanyant per cada 6 nins/nines com a màxim i la presència de com a mínim 2 adultes en tot moment. A més, comptam també amb voluntàries de recolzament.

Menjar 

- Berenar: de 9h a 11h. hi ha sobre la taula fruita, fruits secs, pa torrat amb melmelada, llet de civada o arrós disponible per a les nines.

 

- Dinar: menú vegetarià i ecològic dissenyat per una nutricionista.

 

Cada dia una família s'encarregarà de dur el menjar fet.

 

El paper de les famílies

Cal tot un poble per educar un infant” dita africana.

 

Es requereix una alta implicació familiar ja que entenem que és tot el col·lectiu qui educa, formant una comunitat educativa. Per tant, totes tenim un paper actiu i compromès, no només en pagar quotes. Entenem que en aquesta escola no només aprenen les nines i nins, sinó que les adultes necessitam d'un procés continu d'auto-formació que ens ajudi a revisar les nostres actituds apreses, sovint inconscients, per no reproduir les relacions autoritàries. A través doncs de reunions individuals o grupals amb les acompanyants de les menudes, es realitzen xerrades formatives per tal que hi hagi un contínuum coherent escola-casa, encara que puguin tenir límits o normes diferents.

Els aspectes més pràctics d'aquesta alta implicació també permeten abaratir els inevitables costos de l'escola fent-la més accessible a un major nombre de famílies.

 

 

Per tant, les famílies ens fem responsables del funcionament de l'escola participant a:

* Assemblees: són l'eix vertebrador de l'escola on es prenen les decisions per consens, aprenent a reflexionar i decidir juntes. La periodicitat d'aquestes està en funció de les necessitats del projecte. En aquest moment ens reunim el 1er i el 3er dilluns de cada mes; esdevenint un moment de contacte entre totes les famílies i també amb les acompanyants de les menudes. Els temes tractats són la coordinació de tasques per donar resposta a les necessitats pedagògiques i de materials.

* Comissions: per tal d'agilitzar algunes feines ens organitzam per comissions o grups de treball. Actualment estan en funcionament les següents: materials i ambients, lingüística, econòmica, menjador i neteja,  autogestió/autofinançament, difusió, pedagògica, obres, web, legal, acollida, excursions i sortides.

* Tasques rotatives: els torns de neteja i de cuina.